woman-praise-sunset-faith-love-god-saved-heaven

4A.4. Net my geloof kan my red! – Jak 2

Net my geloof kan my red!
0 0
Read Time:6 Minute, 16 Second

– “Ek dink nie so nie Francois”

 • As inleiding tot die vorige skrif lees ek wat Jakobus, Jesus se broer gese het in die vorige hoofstuk. 
 • “21 Daarom, doen afstand van alle vuiligheid en oorvloed van boosheid, en ontvang met sagmoedigheid die ingeplante woord, wat in staat is om julle siele te red. 22 En word daders van die woord en nie net hoorders wat julleself bedrieg nie. 23 Want as iemand ‘n hoorder van die woord is en nie ‘n dader nie, dié is soos ‘n man wat sy natuurlike gesig in ‘n spieël sien; 24 want hy sien homself en gaan weg en vergeet dadelik hoe hy gelyk het. 25 Maar hy wat diep insien in die volmaakte wet van die vryheid en daarby bly, hy sal, omdat hy nie ‘n vergeetagtige hoorder is nie, maar ‘n dader van die werk, gelukkig wees in wat hy doen – Jak 1:21-25
 • Shoe wat ‘n pragtige vers Johan, die sagmoedige ingeplante woord wat in staat is om jou siel te red.
 • Sien God is sagmoedig en wil graag he ons moet Hom gehoorsaam uit liefde uit. 
 • Johan ek kan onhou toe ek ‘n vriendskap met my vrou toe my meisie gebou het, het ek haar graag uitgevat fliek toe en dan iets gaan eet by ‘n restaurant. Ons het graag dinge saam gedoen al het ons baie vir mekaar sms’e gestuur. Die feit dat ons dinge saam gedoen het veral dans het ons letterlik en figuurlik nader aan mekaar gebring. Soos ek haar leer ken het, het ek uitgevind waarvan sy hou en ek het ‘n punt daarvan gemaak om dit te doen waarvan sy hou en dit het op die uiteinde gelei toe dat ek haar gevra het om met my te trou onder ‘n waterval in die berge net buite Louis Trigardt. Wel gelukkig het sy het ja gese; want daar was ‘n konneksie en verhouding wat ons gebou het en sy het lief vir my geword en ek vir haar. 
 • So die punt is as ek vir God lief is gaan ek doen wat hy graag wil he ek moet doen, is dit nie so nie.

– “Ek stem saam Francois”

 • So verder Jakobus klassifiseer mense in twee groepe, die vergeetagtige hoorders en die daders Johan.
 • As ek vir ‘n jou se ons moet Saterdag gaan rugby kyk op Loftus (Ek is so gebore en geslaan en so gelos – glimlag). Sal ek jou verseker jy gaan nie daarvan vergeet nie, inteendeel jy gaan jou pelle saamnooi. 

– “Nou praat jy Franna”

 • So, ons doen goed wat ander mense vir ons se omdat dit belangrik en lekker vir ons is. Hoeveel temeer as God dit vir ons se.
 • Die engelse het ‘n gesegde die bewys is in die nagereg. (glimlag)
 • Nog ‘n voorbeeld; kom ons se  Johan jy het ‘n werk en jy glo jy het ‘n werk maar jy gaan nie werk toe nie en verwag om te betaal te word aan die einde van die maand. Dit maak nie sin nie en klink amper soos ‘n persoon wat ‘n gesplete persoonlikheid het. (lag)
 • Wel ek dink vers 20 is duidelik Johan as dit kom by om gehoorsaam te wees, God noem jou ‘n dwaas as jou dade nie saam met jou geloof gaan nie. 
 • Die vraag is; wil jy ‘n dwaas in God se oë wees?

– “Nee sekerlik nie”

 • So die vryspraak Johan gebeur net as jou dade met jou geloof gepaard gaan in vers 24.
 • So God se in vers 26 dat as jy net op jou geloof staatmaak en nie jou geloof deur dade bewys nie, dan is jy soos ‘n lyk wat dood is maar net geestelik. Dit is verskriklik om so daarna te dink, as jy iemand sien wat se, sy ouers verloor het aan Covid dan het ons medelye met daai persoon. Hoeveel te meer moet ons medelye het met mense wat se hulle glo maar nie gehoorsaam is nie, hulle uiteinde is die geestelike ewige dood.
 • So jy het ‘n dooie geloof as jou geloof nie tot dade oorgaan nie Johan
 • So ek kan kerk toe gaan, self my Bybel lees, in die koor sing, SKJA en BKJA toe gaan en my geloof kan nog steeds dood wees as ek nie God se woord gehoorsaam nie, en dit is soos ek was. 

– “Wel, een van hulle sal wees om ‘n dissipel van Jesus te word, want dit is wat Hy wil he ek moet wees.” (Mat 28:18-20)

– “As ek ‘n dissipel van Jesus word sal ek liefde he vir mense wat nie gered is nie en hulle wil help om dissipels te word.” (1 Tim 2:4)

– “Ek sal ‘n visser van mense word soos die eerste dissipels wat Jesus gevolg het.” (Mark 1:17)

– “As ek verder wil leer hoe om ‘n dissipel te wees kan ek jou whatsapp Francois?”

 • Sekerlik Johan, my nommer is +27 (0) 79 481 8989

 

 • Gaan ek my geloof net baseer om te glo of gaan ek dit toepas?
 • Gaan ek ‘n dissipel van Jesus word, soos Hy wil he ek moet wees?
 • Hoe kan ek my geloof prakties elke dag uitleef?
 • Gaan ek ‘n visser van mense word, soos Jesus se dissipels was wat Christene genoem is?
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Share this post